Ulazni test


Ovaj test se primenjuje pri testiranju odraslih polaznika i može vam dati okvirnu sliku o nivou Vašeg znanja. Sastoji se od 60 pitanja. Test rešavate obeležavanjem odgovora koji smatrate ispravnim za svako pitanje. Ukoliko na neko od pitanja ne date odgovor, pitanje će se smatrati netačnim. Završen test pošaljite na našu email adresu, gde će ga naši profesori pregledati i obavestiti Vas o rezultatu.

OPIS NIVOA


POČETNI NIVO: 1 - 2
- Nivo 1: Niste ranije učili jezik.
- Nivo 2: Vaše znanje jezika je dovoljno za razumevanje osnovnih situacija u jednostavnim svakodnevnim situacijama.

SREDNJI NIVO: 1 - 2
- Nivo 1: Možete da koristite jezik u jednostavnim društvenim i osnovnim situacijama i možete da ostvarite jednostavnu konverzaciju. Možete da razumete opšte značenje konverzacije o poznatim stvarima. Možete da započnete, pratite i završite konverzaciju.
- Nivo 2: Razumete informacije o poznatim stvarima i možete da ostvarite konverzaciju sa drugima. Možete da razgovarate o mnogim stvarima i opišete nešto na odgovarajući način.
VIŠI NIVO : 1 - 2
- Nivo 1: Snalazite se vešto i lako u brojnim poslovnim i privatnim situacijama. Počinjete da koristite jezik u kompleksnijim situacijama i možete da ga koristite za učenje u drugim profesionalnim i ostalim situacijama.
- Nivo 2: Komunicirate na zadovoljavajući način u mnogim složenijim situacijama kao što je na primer vođenje sastanka. Lako možete da učestvujete u društvenim i profesionalnim situacijama. Možete da se snađete sa većinom situacija u telefonskom razgovoru.

NAPREDNI NIVO:
- Nivo 1: Aktivno komunicirate sa različitim osobama na širok raspon poznatih i novih tema zavisno od svojih ličnih, akademskih ili poslovnih potreba - uključujući i one koje traže iskustvo u javnom govorenju i slušanju sa mogućnošću stavljanja primedbi.
NAJVIŠI NIVO:
- Nivo 1: Potpuno vladate jezikom. Razumete i možete da koristite praktično sve jezičke strukture kao i niz konstrukcija kao i obrazovani maternji govornici. Komunikacija je tečna, odgovarajuća i dobro organizovana - jasno i razumljivo se izražavate.


Test znanjaUradi test

Copyright 2020. All Rights Reserved. Cambridge Academy - Centar za strane jezike